Wednesday, January 9, 2013

Tallinn & Karnaluks

Last Monday I went to Tallinn with Lily, just to get a look of Karnaluks, a store that I've heard so much about everywhere!
I decided to do a post about it, but as it's not so easy for everyone from all over the world to go to Tallinn (or even as cheap) as it is for Estonians and Finns (at least that's what I think), I made my decision to write this post in finnish. But don't worry, there's going to be wip posts soon, and those I'm still going to write in english ofc!

Pakko ihan alkuun sanoa, että tuntuu hieman oudolta kirjoitella suomeksi, mutta whatever :D
Itse tosiaan viime maanantaina kävin Tallinnan päiväristeilyllä, ajatuksena käydä vierailemassa Karnaluksissa ja ostamassa tilpehööriä, sekä kangasta tulevia cosseja varten! Karnalukshan on siis Tallinnassa sijaitseva käsityötukku ja heidän valikoimastaan löytyy kaikkea: langat, puikot, koukut, vetoketjut, nauhat, napit, hakaneulat, solkilukot, soljet, pitsit, kuminauhat, ompelulangat, saumurilangat, korutarvikkeet, kankaat, paperilangat, sormuspohjat, pellavakankaat, bambupuikot, bambulangat, saumurit, ompelukoneet ja paljon muuta. Valikoima on mielettömän suuri.

Saapuessamme Tallinnaan Lilyn kanssa otimme suoraan taksin, Ja pyysimme viemään Karnaluksiin, kuski tiesi välittömästi minne mennä ja neuvoi meitä perilläkin tarkemmin Karnaluksin sijainnista, sekä kertoi lähellä olevasta kangaskaupasta!
Tallinnan taksikuskeille on tullut Karnaluks tutuksi, sillä se on noussut suomalaisturistien suosioon viime aikoina! Matka ei ollut pitkä ja taksi tuli meille maksamaan 12 euroa ja kun se oli jaettavissa osiin, niin se oli vain 6e/hlö.

Karnaluks sijaitsee osoitteessa Hermanni 1 ja sinne mennään sisälle lasiovista, jotka näyttävät tältä:


Tuolla sisällä on sitten metallinen ovi, josta mennään rappuun ja siitä toiseen kerrokseen, josta löytyy ovi Karnaluksiin, siellä kuuluu soittaa summeria ja myyjä avaa sitten oven päästäen sinut sisälle liikkeeseen.

Tuossa oikealla näkyy tuo ovikello. Huomioikaa aukioloajat, arkena klo 9-17, lauantaisin 9-15!
Oma ilmeeni oli kyllä varmasti näkemisen arvoinen kun pääsin sisälle liikkeeseen. Se on iso. Siellä on kaikkea. Olisin halunnut muuttaa asumaan sinne.
Sieltä oikeasti löytyy kaikki mistä voit unelmoida ja naurettavan alhaisiin hintoihin!

Tässä hieman kuvia liikkeestä, mikään ei ole minun ottamani, sillä en kehdannut ruveta liikkeessä kuvaamaan.. Tuntuu, ettei me ehditty nähdä kuin lankoja (siellä oli monta huonetta täynnä lankoja!!!) ja nauhoja yms, ja meillä meni reipas tunti ihan vain löytämiemme asioiden etsimiseen! Ja emme todellakaan ostaneet paljoa!

Tässä siis pari asiaa, mitä suosittelen huomioimaan Karnaluksiin lähtiessä:
1. Tee selkeä lista siitä mitä haet sen lisäksi, että sinulla on mukana kuvia puvusta mitä olet tekemässä.
2. Varaa aikaa. PALJON aikaa. Jos olet päiväristeilyllä, niin koita minimoida kaikki muu meneminen.
3. Ota mukaasi käteistä, Karnaluksissa ei käy kortti.
Itse olin huomioinut vain kohdan 3 ja se kostautui :D Lisäksi en ollut tehnyt listaa asioista mitä tarvitsen vaan mukana oli pelkästään kuvat ja voin sanoa, että lista olisi kannattanut olla myös vieressä!

Tässä sitten hieman siitä, mitä itse ostin ja mitä myöskin Lilyn pukua varten löysimme:

Omat ostokseni
Lilyn ostokset
Esimerkkinä halvoista hinnoista:
Itselleni ostamaa helminauhaa on 15 metriä ja se maksoi 15,30 euroa!
Lily puolestaan osti 10 metriä kultaista metalliketjua joka maksoi hieman yli 6 euroa!

Ja kuten voitte huomata tunnissa löytyi aika vähän tavaraa! Itse kiertelin kauppaa silmäillen asioita, mutta koska kaikkea on vähän joka puolella ja monella eri tasolla ja eri huoneissa niin oli vaikeaa löytää edes nämä!

Itse aion luultavammin mennä uudelleen käymään Karnaluksissa hiihtolomallani ja kesälläkin varmasti aion käydä siellä, sen verran kaikkea mahdollista siellä oli!

Mutta kaikille vinkkinä vielä, että tarkkailkaa halpoja laivamatkoja Helsingistä Tallinnaan! Sillä kukaan tuskin haluaa maksaa itseään kipeäksi matkasta, koska sittenhän Karnaluksissa tehdyt säästöt menevät matkaan!

Itse suosittelen kaikille Karnaluksia, joilla vain on mahdollisuus sinne mennä ja jos jollekkin tulee jotain kysyttävää niin jättäkää rohkeasti kommenttia! :)
Täältä löytyy muuten blogi, jossa on koottuna suomalaisten kokemuksia Karnaluksista!
Ja tässä toinen linkki, jossa lisää myös Karnaluksista!

Ensikerralla sitten hieman tosiaan wip päivitystä tiedossa, jee! :3

5 comments:

 1. Toi vika kuva on Abakhanist joka on samas rakennukses oleva kangaskauppa, ja siit ei oo pitkä kävelymatka semmosee ko Kangadzungel jos ain välil on -50 prossaa kaikki kankaat : D
  ja mite meil on taksi maksanu vaa 6 euroo yhteensä :,,,D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eiku niimpäs onkin, hups :'D Käytiin me sielläkin, haha :'D Mutta hyvin pikaisesti, meillä oli paljon muutakin tehtävää siellä, ettei ehditty käydä kuin Karnaluksissa ja sitten tuossa Abakhanissa, mutta sielläkin vaan pyörähdettiin äkkiä :'D

   Delete
 2. Ihan vaan pikku vinkki kun 2 kuukautta Tallinnassa eläessä huomasin:
  Ei kannata mennä lauantaisin Karnaluksiin koska TURISTIT. Suomessa suurin piirtein kaikki käsityöharrastajat tietävät Karnaluksin, ja he tietenkin menevät sinne lauantaisin. Lauantai on turistiruuhka. Jonotukseen voi mennä pahimmillaan tunti (kokemusta on), Karnassa on kyllä ainakin 5 kassaa, mutta niitä harvoin kaikkia käytetään samaan aikaan. (:
  + Viron taksit huijaa melkein aina, siitäkin kokemusta :D.

  ReplyDelete
  Replies
  1. ihan hyvä vinkki lukijoille, jos sattuvat kommentteja lukemaan myös, kiitos siitä! :)

   Delete
 3. Also would recommend to visit Helmehaldjas, what is the biggest bead store in Estonia also offering FIMO products. Their bead store is located in Tartu mnt.55, Tallinn, what is really close to Karnaluks! I am addicted to their online store www.helmehaldjas.ee :)

  ReplyDelete