Wednesday, July 28, 2010

Cosplay-viikko

(I'm sorry, this post is only in finnish :( )

Okei, elikkä kyse on nyt sitten cosplay-viikosta joka alkaa pian, ja sain sähköpostia J-rakultakin asiasta, joten ajattelin postailla asian eteenpäin, jos joku sattuisikin olemaan kiinnostunut kyseisestä asiasta! :)

"Cosplayviikko järjestetään jälleen. Aiemmista vuosista poiketen se sijoittuu viikolle 30-31 eli 31.7.-6.8.2010. Viikon tavoitteena on tuoda esille japanilaista populaarikulttuuria erityisesti pukeutumisen kautta - tavallaan näyttää, että tämäkin on "oikea harrastus". Samalla se on cosplayereille tilaisuus värittää Suomen harmaata katukuvaa ja käyttää uudestaan asuja, joihin on nähty tavattomasti vaivaa, mutta joita pidettäisiin päällä muuten ehkä sen yhden tai kahden conpäivän ajan.
OHJELMA:Helsingissä cosplayviikko starttaa Roihuvuoren Kirsikkapuistossa järjestettävällä julkisella piknikillä, jolle ovat tervetulleita niin cosplayaajat, kuvaajat kuin aiheesta muuten kiinnostuneet la 31.7 klo 13:00 eteenpäin. Kirsikkapuiston läheisyydessä sijaitsee myös japanilainen puutarha, joka on oivallinen tausta esimerkiksi photoshoottaamista ajatellen. Mitään erillistä ilmoittautumissysteemiä ei ole, mutta toivottavaa on, että jokainen piknikille tulija muistaa ottaa mukaan omat eväät (ainakin juotavaa) ja hyvät käytöstavat. Kannattaa myös ottaa mukaan jonkinlainen istuinalusta. Kirsikkapuisto sijaitsee Roihuvuoren vesitornin alapuolelle, Sahaajankadun ja Abraham Wetterintien kulmassa. Keskustasta pääsee metrolla Herttoniemeen ja perille busseilla 80 ja 82 (jää pois Keijukaistenpolun pysäkillä). Pysäköintipaikkoja on, mutta rajoitetusti. Pysäkeille pyritään laittamaan opasteita, mutta kannattaa tarkistaa reitti etukäteen myös itse siltä varalta, että joku käy esimerkiksi repimässä opasteet alas. Lisää tietoa cosplay-viikosta ja piknikistä löytyy anikin foorumilta: http://forums.aniki.fi/viewtopic.php?f=88&t=11180 "
Tässä nyt oli sitten tätä infoa, toivottavasti siinä on ihmisille mielenkiintoa herättävääkin juttua :)

No comments:

Post a Comment